k-märkt

Emusic lanseras i Europa

Postat: 2006-09-21 kl. 02.17

Emusic lanseras i Europa med musik i mp3-format utan DRM:

På Emusic kan du ladda ner låtar för två-tre kronor styck. Sajten erbjuder 1,7 miljoner låtar från 8 500 oberoende skivbolag och är nu tillgänglig i alla länder inom EU.

Låtarna laddas ned i mp3-format och ska fungera i datorn, såväl som i stereon och Ipoden. Emusic, som öppnade i Europa den 12 september, säljer musik framförallt från artister som ligger utanför huvudfåran för populärmusik, men har även etablerade artister som Miles Davis, Bob Marley, Johnny Cash och Björk i sitt stall.

Problemet med tjänsten är framför allt att de inte släpper in användarna innan köpet redan är genomfört, även om det är en testa gratis-period först. Man köper musik i abonnemangsform och kan man ladda ner 40 låtar i månaden med en månatlig insats på 120 kr, 65 låtar/160 kr och 90 låtar/195 kr.

Upplägget tilltalar mig mycket mindre än tjänster där jag sätter in pengar på ett konto och använder upp pengarna, här går mina pengar upp i rök om jag inte använder dem istället.

Och Emusic är lite för mycket svans och för lite head för att göra tjänsten riktigt intressant. Emusic själva försöker avhjälpa det genom att förhandla med de fyra major-skivbolagen Universal, Sony BMG, EMI och Warner för att även kunna erbjuda deras katalog i sin tjänst (där ligger huvudet och vilar), men enligt uppgift till Reuters har de ännu inte kunnat enas.

Emusic har funnits i USA sedan 1998. Enligt N24 har de en marknadsandel i USA på 11 %. Skulle vara intressant att se hur de räknat fram den siffran.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1173

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)