k-märkt

Publiken.se låter dig också ladda ned film

Postat: 2006-09-08 kl. 08.22

I slutet av augusti slog svenska filmnedladdningstjänsten Publiken.se upp portarna. Butiken ägs och kontrolleras av filmproduktionsbolaget Film i Väst.

Nu slår vi upp portarna till Sveriges första riktiga nedladdningssida. Skapad av oss som gör film och älskar att se på film. Vi värdesätter kvalitet, ett spännande utbud och rimliga priser högt och hoppas att det är något du tydligt kommer märka. Under hösten kommer vi hela tiden fylla på med nya titlar, så kom in och hälsa på oss då och då för här kommer alltid finnas en film du inte vill missa.

Publiken.se (2006-09)

Även här används Windows Media-formatet och därför krävs Windows för kunderna.

Computer Sweden skriver i dagens nummer om tjänsten och intervjuar utvecklingschefen för Film i Väst, Bengt Toll:

Filmbranschen tar saken i egna händer och lanserar en tjänst för legal nedladdning av långfilm. På Publiken.se säljs svenska filmer till rimliga priser.

För mellan 59 och 99 kronor går det nu att ladda ner en laglig digital kopia av flera svenska långfilmer.

[...]

– Jag tror att det är bra om filmbranschen kan kontrollera det här fönstret. Samtidigt är det ingen annan som har försökt göra det, säger Bengt Toll, utvecklingschef på Film i Väst.

Problemet för tjänsten, likt problemen för de helsvenska musikbutikerna som släpptes först i Sverige, är tillgången på material. Publiken.se har mest filmer som samproducerats av Film i Väst till försäljning, en väg som knappast är framkomlig i längden.

Jag hoppas de inte lägger ner alldeles för mycket utvecklingspengar för att skapa egna tjänster och istället hittar sätt att samarbeta med globala tjänster. Det är där marknaden i den långa svansen finns, även om det inte nödvändigtvis måste utesluta att man har egna butiker också.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1164

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)