k-märkt

Intressanta IT-konversationer

Postat: 2005-04-20 kl. 17.55

En av de podcasts jag lyssnat på sedan jag först upptäckte podcastsändningar är IT Conversations. De senaste veckorna har jag velat blogga om två av deras program, så jag tar båda i ett svep. Först det jag hörde sist:

Användargenererat innehåll och relationer

How do you take advantage of the new Web 2.0 landscape to build your business? How can you make your customers your evangelists -- or better yet, how can you let your customers build your business altogether? What are the roles of new communication tools like blogs, RSS, and social networks?

IT Conversations The Architecture of Participation (2005-04-15)

Jag tyckte det här lät ganska osexigt när jag läste om det i rss-flödet och hade inte tänkt lyssna på det. Men jag hade det visst i min podcastspellista så därför fick jag höra den ändå. Och jag skulle snarare säga att det viktigaste med sändningen är användarproducerat innehåll. Det är i alla fall det som är mest intressant i sändningen. Jag vill att PH och BH ska lyssna på det här.

Det intressanta är hur man tar hand om sin community och hur man arbetar med dem. I konversationen märks bland annat Amazons Allan Vermeulen som bland annat pratar om kundrecensioner och någon av dem som diskuterar Blue Note, deras forum och Norah Jones.

Fysiska värden i virtuella världar

In late 2001, economist Edward Castronova published a landmark paper entitled "Virtual Worlds: A First-Hand Account of Market Society on the Cyberian Frontier" describing how new trading markets for virtual items produced within the massively multi-user virtual world of EverQuest were translating into real dollars, on auction sites (such as eBay, at the time). Castronova’s paper became the most downloaded paper on the Social Science Research Network.

Since then, such worlds have become increasingly popular, complex, and connected to a number of real world economic systems, including secondary market sellers like IGE and Gaming Open Market.

IT Conversations Real Money in Virtual Economies (2004-11-07)

Grejen är inte ny, men det är intressant att lyssna på hur olika spelmakarföreträdare respektive försäljare som IGE ser på det här. De två ståndpunkterna som är längst ifrån varandra kan sammanfattas till att spelmakarna säger att deras spelare blir förbannade för att någon kan köpa sig förbi deras kunskaps- och kämparnivå. Säljarna kontrar då med att oavsett om du köper dig till bra grejer så måste du vara en duktig spelare för att överleva och deras tjänster riktar sig mest mot spelare som redan spelat en karaktär och vill spela en annan typ - då orkar de inte spela upp de lägsta nivåerna igen.

Båda sidor har sina poänger. Ett intressant ämne hur som helst.

Uppdatering (20.42)

Fredrik Wackå borde dessutom höra det här:

Forward looking companies are finding ways to benefit from employee weblogs, and to help their workers understand where lines need to be drawn.

IT Conversations Corporate Blogging (2005-04-20)

De pratar både om företag som vågar ha kritiska bloggare på lönelistan och om bloggingpolicies.

Ett färskt exempel på bloggingpolicies är ju annars Macromedias anställdas bloggar där alla poster om sammanslagningen måste godkännas innan de publiceras.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/614

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)