k-märkt

k-märkt podcastradio v30b

Postat: 2005-07-26 kl. 14.47

Utbyggarna

Med namnet taget från Henrik Torstenssons tagline Bubblan och kraschen är historia, nu är vi i utbyggnadsfasen har jag, Erik Stattin och nämnde Henrik startat ett nytt podcastprogram om det som är viktigt på internet.

Programmet är inspirerat av Gillmor Gang där Mike Vizard, Jon Udell, Steve Gillmor, Dana Gardner och Doc Searls pratar om aktuella händelser i internetvärlden. Inte för att försöka sätta oss i deras liga, men där fick Henrik idén från. Tanken är att vi ska ta upp det vi tyckt varit viktigt under veckan som gått på Internet.

I det senaste programmet tar vi upp kommentarer kring det första programmet, Chris Andersons långa svans samt informationsflöde under sommaren.

Gillmor Gang

Och när jag ändå är på ämnet kan jag ju skriva om Gillmor Gang också. De fem ständiga medlemmarna i programmet har ett konferenssamtal ungefär en gång i veckan om utvecklingen av internetrelaterade saker. Skillnaden mellan dem och oss är att de ofta faktiskt är en del av händelserna de pratar om.

Programmet är naturligtvis pratigt med snabba analyser. Men det funkar för mig.

Gillmor Daily

Steve Gillmor har dessutom en egen podcast där han vanligtvis spelar in från saker han bevistar. Daily är dock något av en överdrift, det senaste programmet är från 18/7 och programmet innan från 21/6.

Senaste programmet handlar om Sun och Microsofts nya avtal. Det har varit intressantare program än så.

IT Conversations

Peter Norvig - Web Search as a Force for Good

Jag glömde länka till ett program som jag gillade från IT Conversations i första summeringen och det var Peter Norvig från Googles tal på Accelerating Change i november förra året. Kanske inte så fantastiskt mycket nyheter, men en bra snabb översikt över Googles utveckling förra året.

Where's Google going next? Is it remaining just a search engine for text on the web? Why is it venturing into the banner ad space, where there are plenty of well entrenched companies? After information and product searches, what next? Searching for people?

IT Conversations Web Search as a Force for Good (2005-06-09)

Just var de är på väg kanske är det han talar om minst, mer var de varit.

Förresten känns iTunes uppdelning av IT Conversations kategoriflöden ganska förvirrande. Som om konferenserna i sig är det viktiga, inte innehållet. I det här fallet, precis som för andra stora konferenser, finns det ett flöde för varje. Det gör det även på IT Conversations sajt. Men om man söker efter IT Conversations får man massor av träffar och har svårare att hitta rätt på grund av det. Dåligt.

Rob Curley

Rob Curley arbetar på en lokaltidning i Kansas som heter Lawrence Journal-World Online. Till skillnad från så många andra har tidningen valt bort allt annat än lokala nyheter på nätet, en hyperlokaltidning om du så vill. Programmet är intressant att lyssna på för alla som är någorlunda mediaintresserade och alla i tidningsbranschen i synnerhet.

Han förklarar både vad de gör och varför. Till exempel använder de GIS-system för att visa upp innehåll på sajten.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/709

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)