k-märkt

Egoläsning i iPlay

Postat: 2006-11-27 kl. 23.02

Dagens artikel i Expressen om podtv (egentligen internet-tv i allmänhet),

Sajter som "Youtube" får tittarna att skippa tv:n för att i stället kolla på podcasts och amatörvideo.
Det visar en undersökning som gjorts åt tv-bolaget BBC.
43 procent av de som hade kollat på video på nätet eller på mobilen den senaste veckan uppgav att de därför också sett mindre på tv.
Enligt undersökningen tittar tre av fyra mer på nedladdad film än för ett år sedan.

fick mig att tänka på att jag skulle posta om att jag ju var med i månadens iPlay i en artikel av Rasmus Sellberg. Jag citerar för att spara:

Kal Ström på dagensskiva.com, en av de svenska podsändningspionjärerna, menar att det bästa med podmediet är att själv kunna välja när man vill ta del av innehållet.

- Jag missar ingenting, för det jag vill prenumerera på kommer fram till mig när det finns tillgängligt, säger Kal. Prenumerationsformen kommer slå igenom, det blir den gemensamma plattformen.

Har du några favoritprogram?

- Jag lyssnar mycket på podradio. Mina favoritprogram är Gillmor Gang, Voccine, TWiT och Spanarna. Jag tittar ibland på Happy Tree Friends och Strongbad Emails som pod-tv. Det är stor skillnad på konsumtion av pod-tv och poddradio. Poddradio lyssnar jag på medans jag gör något annat (går, springer, cyklar, färdas, arbetar). Poddtv måste jag koncentrera mig på.

iPlay Några röster om Pod-TV, s 74

Det är inte jag som stavade fel på podradio och pod-tv, det gjorde redigerarna åt mig. Och sen misslyckades de kapitalt med att få med fotografens namn. Särskilt olyckligt eftersom det var JNjr som tog bilden och jag försöker få dem att få någon sorts respekt för upphovsrätten, bland annat genom att vara tydlig med att fotografens namn skulle med (det är inte Rasmus fel heller, redigerarna igen).

Tyvärr redigerade Rasmus bort det bästa ur hans korta intervju med mig:

3. Kommer YouTube mfl (streamade program) att vinna över podtv (nedladdade program), eller kommer de att samexistera? Hur? Varför?

Prenumerationsformen kommer slå igenom, det blir den gemensamma plattformen.
Och då för allt egentligen, inte bara YouTube. Snarare även för SVT och andra niche-kanaler.

E-post Re: podd-tv (2006-10-11)

Det roligaste med hela intervjun var ju det där som ser ut som ett syftningsfel, men som i själva verket var lömskt uttänkt. Jag hoppades att någon skulle näpsa mig för det så kunde jag få skratta dem hånfullt i ansiktet när jag konstaterade hur många tittare YouTube har och att SVT, även om det är de största svenska tv-kanalerna, så är det bara en ynklig liten nisch i det stora internätet.

Och sen svarade jag faktiskt att jag inte tittar på podtv idag (även om jag ibland sett Happy Tree Friends och Strong Bad Emails). Den podtv jag sett mest frekvent var PC för allas irriterande IT-panel, men det har jag inte sett sen de klantarna sumpade sitt rss-flöde. Jag har inte orkat leta upp det igen. Och det sa jag heller inte i intervjun.

(Och dessutom är ju podradio även podtv, det är ju en förkortning av iPod och rundradio för bövelen.)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1249

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)