k-märkt

k-märkt podcastradio v39

Postat: 2005-09-27 kl. 12.44

IT Conversations

Supernova 2005: Attention Panel

Första femton minutrarna är ett kort föredrag om uppmärksamhet. Om hur det förändrats och (också) blivit ett sätt att värdera saker. Allt från att lyssna på någon med odelat intresse, olika sätt att delta i möten till Google:s PageRank (att länka till en sida, menar man, är ett sätt att man uppmärksammat sidan) handlar om uppmärksamhet.

Resten av programmet är en diskussion ledd av Steve Gillmor om uppmärksamhet och attention:xml.

(Förresten. Pelle kommenterade att IT Conversations borde fixa sina flöden eftersom de blir korrupta i iTunes. Jag tror det faktiskt är tvärtom eftersom flödena fungerar som de ska i en vanlig rss-läsare. iTunes gör lite som den själv vill och döper programmen efter inläggen, inte efter vad ID3-taggarna av någon anledning. iTunes borde inte talla på det som publiceras. Men jag kan ha fel, jag prenumererar på IT Conversations fullständiga flöde. Och det funkar fint.)

This Week in Tech

This Week in Tech, eller TWiT som det kallas, är världens största podcast. Alltså, de säger det i alla fall, med lite tvekan i rösten. Namnet på programmet säger det mesta om innehållet. Det är en grupp som talar om det som hänt i teknikvärlden den senaste veckan, mest fokuserat på internet naturligtvis. (Hallå!? Det är ju där det händer!)

Det senaste programmet handlar bland annat om ett virus (alltså en sjukdom) som spridit sig från Hakkar the Soulflayer, The God of Blood, i World of Warcraft. Enligt Blizzard själva var det inte riktigt meningen att det skulle kunna gå så här, men en infekterad spelare som överlevt striden med Hakkar återvände till staden innan han/hon hunnit dött och sprängts (som sker när man dör av Corrupted Blood som sjukdomen/förbannelsen heter). Väl i staden sprängdes karaktären och smittade därför andra spelare. Problemet med sjukdomen är att alla som blir träffade av blod från en sprängd karaktär blir infekterad med sjukdomen. Alltså började en epidiemi sprida sig. Game masters försökte sätta smittade spelare i karantän för att inte smittan skulle spridas vidare, men si det ville inte spelarna själva. Hence: Spelarna flydde och det blev ett Outbreak. Så de flydde och epidemin kom därför lös.

Såväl Arstechnica, BBC som Wireds blogg Gadgeteer har skrivit om epidemin. Gadgeteer är roligast:

In the days since Blizzard eradicated the plague, the company has remained surprisingly quiet about what happened. But you can still find plenty of players willing to talk about it. One 14-year-old Orc told me openly of the incident: "Humans were dying left and right. We just laughed and laughed."

Wired Gadgeteer Warcraft Plague Runs Amok (2005-09-22)

Det största problemet med TWiT är att de verkar redigera sina gamla program med jämna mellanrum och min rss-läsare valde då att ladda hem programmen igen som om de vore olyssnade, vilket är ganska irriterande. iTunes löser ju det genom att bara ta hem det senaste programmet. Men ändå.

IT Conversations

Opening Move: Brian Dear

Ett ganska gammalt program från Opening Move som jag lyssnade på först nu i veckan. Det är en intervju med Brian Dear som är CEO för EVDB.com/Eventful. Inte det roligaste programmet, men det finns intressanta delar här.

Han pratar bland annat om hCalender, ett av microformaten jag skrev om härom dagen. Eventful använder hCalender-formatet för alla sina evenemang och Brian visionerar om att webbläsare i framtiden bör kunna känna igen att det finns ett evenemang i rätt format på webbsidan du besöker och ge dig möjligheten att enkelt lägga till det i din kalender.

En annan fråga han tar upp är etiketter och problemet med att nå fram till samla ihop innehåll till en viss begivenhet. Ta till exempel helgens Webzine 2005 som etiketteras , och om de inte varit så tydliga med det i sin egen domän säkert som webzine05. Brian vill därför sätta en aka tag på varje event, så kan bloggare gå till Eventful för att se vilken etikett som används för ett givet evenemang. Det känns väl i och för sig som att det löser sig smidigare med relaterade etiketter, men jag kan ändå se funktionen. Ta till exempel Bloggforum 2.0 där både och bloggforum2 användes (och aldrig mötas de tu).

Permalänk

Kategori: MMOG, Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/760

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)