k-märkt

Fredrik Samuelsson

Postat: 2007-12-14 kl. 23.31

Jag trodde aldrig jag ens skulle tänka det här, men nu när kontraktet med Assyriska är klart vill jag ändå skriva det:

Högerbacken Fredrik Samuelsson fick inget nytt kontrakt med Örebro SK efter avslutad säsong. Nu står det klart att han återvänder till moderklubben Assyriska

Många gånger har jag varit den Samuelssons största kritiker, men årets säsong har varit något annat. Fredrik Samuelsson växte enormt efter att han fick konkurrens på högerbackplatsen från Patrik Antonen. Han gjorde sin överlägset bästa säsong i år och fram tills för några år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sakna Fredrik inför en ny säsong.

Men i flera matcher klev han fram och var den ytterback jag aldrig kunnat drömma om att han skulle bli för några år sedan. Han är kanske inte är snart nog omöjlig att ersätta som ytterbackskollegan Joel Riddez, som kanske också är på väg bort från sportklubben, men den rutin han har är inte lättersatt.

Jag trodde aldrig jag skulle skriva det, men jag kommer sakna Fredrik Samuelsson.

John Alvbåge såklart

Postat: 2006-06-09 kl. 12.53

OK. Anders Isaksson är skadad. Det är synd. Han är rutinerad i sammanhanget och duktig. Men i frågan om ersättare är experterna galna. De flesta säger Rami Shaban. Och visst, han är bra. Men självklart är det Alvbåge som ska stå.

John Alvbåge är okänd för de flesta. Han spelade i Örebro SK när han fanns att se i Sverige. (Jo, visst. Västra Frölunda innan. Men det var så tidigt.) När ÖSK flyttades ned gick han till IFK Göteborg, men fick inte stå. Han tröttnade och gick till Viborg (klantigt av IFK).

John Alvbåge har spelat hela säsongen i Viborg FF. Han har stått i två landslagsmatcher i år. Och mycket i U21-landslaget. Rami Shaban har spelat 20 matcher på fyra år.

(Och OK. Jag tror Rami Shaaban gör ett bra jobb om han får chansen. Men jag hoppas och tror på Alvbåge.)

(Jag har äntligen fått lite vm-pepp. Heja Sverige.)